26.03.2017 10:05

Tijdperk-Blind: Slechts zeven overwinningen

Bas Dost schaamt zich voor de 2-0 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Bulgarije. (25-03-2017)
Bas Dost schaamt zich voor de 2-0 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Bulgarije. (25-03-2017)

De kans is groot dat het Nederlands elftal zaterdagavond zijn laatste wedstrijd onder Danny Blind heeft gespeeld. Besluit de KNVB om de bondscoach te ontslaan, dan is dat geen vreemde beslissing. Oranje slaagde er in het tijdperk-Blind niet in om te imponeren en verloor net zo vaak als het won.

Van de zeventien wedstrijden onder Blinds leiding won het Nederlands elftal zeven keer. Vier van deze overwinningen werden behaald in oefenwedstrijden, slechts drie in EK- of WK-kwalificatiewedstrijden. Deze overwinningen werden geboekt tegen voetbaldwergen Kazachstan, Luxemburg en Wit-Rusland.

Het lijstje met nederlagen in de kwalificatiereeks is langer dan het lijstje met zeges. Het Nederlands elftal verloor liefst vijf van de negen kwalificatieduels onder Blind: tegen IJsland (0-1), Turkije (3-0), Tsjechië (2-3), Frankrijk (0-1) en sinds zaterdag ook Bulgarije (2-0). Het duel met Zweden eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Het zwaard van Damocles hangt boven het hoofd van Blind. De cijfers tonen dat het tijdperk-Blind is mislukt. De KNVB gaat zondag om tafel met de bondscoach, wiens laatst uurtje waarschijnlijk heeft geslagen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner