26.03.2017 12:02

Brondeel dankt Ten Rouwelaar voor transfer

NAC Breda-doelman Jorn Brondeel zet tijdens het duel met Jong PSV het muurtje neer. (20-02-2017
NAC Breda-doelman Jorn Brondeel zet tijdens het duel met Jong PSV het muurtje neer. (20-02-2017

Deze week werd bekend dat Jorn Brondeel de komende zomer de overstap maakt naar FC Twente. De 23-jarige Belg wordt dit seizoen door Lierse SK verhuurd aan NAC Breda, waar hij in aanraking is gekomen met Jelle ten Rouwelaar. De oud-doelman, tegenwoordig keeperstrainer, heeft hem geholpen in zijn ontwikkeling.

"Jelle is heel belangrijk voor mij geweest. Hij heeft me mentaliteit bijgebracht en sterker gemaakt", vertelt Brondeel tegenover BN/De Stem. "In de winterstop rond de feestdagen moest ik door trainen, terwijl ik misschien liever naar huis ging. Zeker als het koud was en teamgenoten vrij waren. Maar ik moest door van Jelle. Achteraf ben ik daar enorm blij om. Dankzij hem heb ik stappen gemaakt."

In Breda heeft Brondeel zich ontwikkelt tot een uitstekende keeper. "Twente is voor mij een mooie kans om naar de Eredivisie te gaan. Ik heb altijd in mijn hoofd gehad om hogerop te gaan. Met NAC wil ik promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen, dat is het doel waar ik heel het seizoen voor ga. De periode bij NAC wil ik op een mooie manier afsluiten. Daar zal ik alles aan doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner