26.03.2017 14:44

Pieters steunt De Ligt: "Wat verwacht je dan?"

Voor de televisie moest Erik Pieters, linksback van Stoke City die in de Premier League nog geen seconde miste dit seizoen, toezien hoe Oranje onderuit ging in en tegen Bulgarije. Pieters legt geen schuld bij Matthijs de Ligt.

De zeventienjarige verdediger van Ajax kreeg een basisplaats van bondscoach Danny Blind en werd daarmee de jongste naoorlogse debutant in het Nederlands elftal. Pieters stelde zondag dat De Ligt beter ingezet kon worden tegen Italië, waar er door het vriendschappelijke karakter van de interland geen extra druk op staat.

"Hij is zeventien jaar, wat verwacht je?", spreekt de verdediger vol verbazing bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. "Hij gaat nog meer up's en down's meemaken. Het is wel een bepaalde druk die je hem nu oplegt." Toch ziet Pieters ook de voordelen van het feit dat De Ligt nu voor de leeuwen is gegooid.

"Voor zo'n jonge jongen is het geweldig om te leren. Zo'n jongen moet je ook mee laten komen met de groep." Oranje ging met 0-2 onderuit tegen Bulgarije, waardoor de kansen op plaatsing voor het Wereldkampioenschap in Rusland flink geslonken zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner