26.03.2017 14:59

Lingard blijft met United praten over contract

Nadat hij vanaf 2011 tussen diverse elftallen van Manchester United schommelde en vier keer werd verhuurd, lijkt Jesse Lingard zijn plek bij de Engelse grootmacht gevonden te hebben. Nu zijn de contractgesprekken aan de beurt.

De middenvelder, die steeds vaker op de flank wordt ingezet, ligt bij Manchester United nog vast tot medio 2018. Vorig seizoen kwam hij tot 25 competitieduels in het shirt van zijn werkgever, dit seizoen staat de teller op vijftien. De rol van Lingard in Manchester wordt dus belangrijker, waardoor de club graag verder wil met de viervoudig international. Lingard zelf heeft daar ook wel oren naar.

"De contractbesprekingen zijn nog steeds gaande op dit moment. Ik geniet van mijn speeltijd bij Manchester United, mijn hart ligt hier", is Lingard meer dan duidelijk tijdens een persmoment met de nationale ploeg. De rechtspoot beseft dat een basisplaats krijgen in het sterrenensemble van José Mourinho niet makkelijk wordt, maar hij ziet het juist als een positief gegeven.

"Er is een boel concurrentie op meerdere posities, maar dat is alleen maar goed voor de groep. Het is sowieso altijd geweldig om goede spelers om je heen te hebben. Je moet knokken voor je plaats en het maakt je gretig op de trainingen. Je weet dat als je een kans krijgt, je deze móét pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner