26.03.2017 19:45

Diego Costa: "Naar Frankrijk? Waarom niet"

Chelsea-spits Diego Costa was al eens actief in Portugal en Spanje, maar de genaturaliseerde Spanjaard ziet zichzelf ook wel in Frankrijk voetballen. Hij is gecharmeerd van de Ligue 1, die in ontwikkeling is.

In gesprek met het Franse Telefoot uit Diego Costa, die bijna vijftig keer scoorde in tachtig competitiewedstrijden voor Chelsea, zijn respect voor enkele clubs. "Olympique Marseille heeft een mooi project opgezet en we weten inmiddels dat Paris Saint-Germain gerespecteerd wordt in Europa. Ook AS Monaco heeft een mooi project lopen, ze hebben enkele geweldige spelers. De Ligue 1 is in ontwikkeling."

Diego Costa stelt niet dat hij snel vertrekt bij Chelsea, maar de Franse competitie en Frankrijk als land spreekt hem wel aan. "Ik ben erg gelukkig bij Chelsea, maar alles kan gebeuren in de voetballerij. Als ik dan toch een stap moet maken, Frankrijk is een land waar ik nog nooit gespeeld heb. Dus waarom niet?" Diego Costa speelde ruim honderdvijftig wedstrijden voordat hij definitief doorbrak op de Europese velden.

De aanvalsleider scoorde in het seizoen 2013/2014 maar liefst 28 keer in het shirt van Atlético Madrid, waarvan 27 goals in de Primera División. Chelsea betaalde vervolgens een kleine veertig miljoen euro om de spits naar Engeland te halen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner