26.03.2017 19:58

Duitsland en Engeland winnen zonder moeite

Weliswaar werd de eerste tegentreffer van de kwalificatieperiode geïncasseerd, maar Duitsland is ook na vijf interlands ongeslagen op weg naar het WK in Rusland. Azerbeidzjan werd na een stroeve start opzij gezet: 4-1. Ook Engeland won simpel in de kwalificatieperiode.

De manschappen van bondscoach Gareth Southgate speelden in oktober van het vorige jaar met 0-0 gelijk tegen Slovenië, waardoor de voorsprong van de Engelsen in de groep niet bijzonder groot is. Desondanks blijft het land koploper, aangezien Litouwen met 2-0 verslagen werd. Defoe vierde zijn rentree in het shirt van Engeland met een doelpunt, hij scoorde in de eerste helft. In het tweede bedrijf verving Jamie Vardy hem, hij verdubbelde de voorsprong.

Duitsland leek een makkelijke avond te hebben, nadat André Schürrle al na negentien minuten voor de 0-1 zorgde in Baku. Na een half uur spelen kwam Azerbeidzjan verrassend op gelijke hoogte met Duitsland, Dimitrij Nazarov passeerde voor het eerst in de kwalificatieperiode de defensie van de Duitsers. Voor rust zette die Mannschaft alles weer recht via Thomas Müller en Mario Gomez. Schürrle maakte het in de tweede helft af voor de 1-4.