26.03.2017 21:50

David Neres wil een idool van de fans worden

Ajax hield het publiek al koest na de presentatie van miljoenenaankoop David Neres, maar de Braziliaan wil absoluut schitteren in Amsterdam. De club wil hem na dit seizoen pas echt brengen, Neres kan niet wachten.

De Eredivisionist maakte van de Braziliaan in één klap de duurste buitenlandse aankoop in de clubgeschiedenis, door twaalf miljoen euro neer te tellen voor de flankspeler. Voor Neres maakte het geld niet uit, hij had zijn ogen al gericht op Ajax. "Het is goed om te weten dat David alleen maar naar Ajax wilde", stelt zaakwaarnemer Augusto Fernandes in gesprek met Ajax Life.

"De clubhistorie gaf de doorslag. David is gefocust en vastbesloten om het te gaan redden in Amsterdam. Hij wil een idool van de fans worden", zijn de duidelijke woorden. Omdat Neres middenin het seizoen is gehaald, is nog niet alles geregeld voor de Zuid-Amerikaan. Een bewuste keuze, wat past bij het gewenningsproces. "Momenteel verblijven we samen in een hotel. Dat zal tot het einde van dit seizoen zo blijven, zodat David zich volledig kan concentreren op het slot van de competitie. Rust, concentratie en prestaties zijn nu het belangrijkst. Vergeet niet dat alles hier nieuw is voor hem."

Neres debuteerde inmiddels in de Europa League voor Ajax, terwijl hij voor Jong Ajax zijn eerste doelpunt in Nederland maakte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner