27.03.2017 09:43

Van Hanegem twijfelt: "Oranje niet gered"

Willem van Hanegem betwijfelt of het ontslag van Danny Blind de oplossing is voor het Nederlands elftal. In zijn wekelijkse column schrijft de oud-international dat de problemen dieper zitten dan alleen de bondscoach.

Van Hanegem schrok van het niveau van het Nederlands elftal in Bulgarije. "Wat Oranje in Sofia liet zien, was ronduit bedroevend. Eerlijk gezegd had ik dat helemaal niet zien aankomen. Niet dat we deze kwalificatiereeks nou even lekker tegenstanders onze wil opleggen, dat zeker niet. Maar Bulgarije, daar hadden deze spelers toch gewoon mee moeten afrekenen?", is de columnist duidelijk over de desastreuze 2-0 nederlaag.

De schuld van de nederlaag werd door supporters en analytici bij Blind gelegd. "Ja, alle pijlen waren meteen gericht op bondscoach Danny Blind. Dat Blind het niet goed heeft gedaan, is duidelijk. Dat zal hij zelf ook wel weten toch? Dat er spelers waren die het na afloop voor hem opnamen, is lief hoor. Maar dat hadden ze dan beter in die negentig hemeltergend slechte minuten in Sofia kunnen doen", is de mening van Van Hanegem, die vindt dat de spelers ook schuld hebben: "De spelers deden genoeg fout, met name op het middenveld." Vooral Kevin Strootman viel de oud-Feyenoorder tegen. "Die deed alles verkeerd wat hij verkeerd kon doen."

De columnist denkt daarom ook dat het ontslag van Blind wellicht niet het effect heeft waar de Nederlandse voetbalwereld op hoopt. "We kunnen wel allemaal de illusie hebben dat een vertrek van Blind alles zal oplossen. Maar het Oranje dat ik zaterdag in Sofia zag, is niet gered met een nieuwe trainer. Wie zich laat aftroeven op strijd door elf matige Bulgaren, zo kort na zo'n dramatische reeks voor het EK, moet zich afvragen of hij überhaupt geschikt is voor topvoetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner