27.03.2017 10:09

Türüç heeft hoop op minuten in Turkse elftal

Deniz Türüç maakt grote stappen in zijn voetbalcarrière. In 2015 speelde hij nog voor Go Ahead Eagles en nu mag hij zichzelf Turks international noemen. "Een droom die uitkomt."

"Op het vliegveld keek ik mijn ogen al uit. Bondscoach Fatih Terim heette me welkom in het hotel. Ineens zat ik tussen de Turkse sterren. Ik geloof dat er op de training wel 25 cameraploegen aanwezig waren", vertelt de middenvelder van Kayserispor in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij wacht nog op zijn eerste minuten als Turks international. Tegen Finland bleef hij de gehele wedstrijd langs de kant, maar wellicht krijgt hij wel speeltijd in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Moldavië. "Dan komt mijn droom en die van mijn familie uit. Het zou de ultieme beloning zijn. Iedereen heeft altijd alles voor me gedaan als jonge jongen."

Türüç speelt een sterk seizoen bij Kayserispor. Met zeven doelpunten en tien assists is hij van grote waarde voor zijn club: "Ik ben daardoor een publiekslieveling hier. Ik voel me eerlijk gezegd klaar voor de volgende stap. De kranten linken me aan alle Turkse topclubs. Het hoeft voor mij niet per se een stap in Turkije te zijn." Türüç koos na Go Ahead Eagles bewust voor Kayerispor, omdat hij bij die club aan spelen toe zou komen: "Ik kon eerder al naar Besiktas, maar heb bewust 'nee' gezegd, omdat ik eerst nog wilde rijpen in Nederland. Hoe vaak zie je dat fout gaan? Kijk naar Bilal Ould-Chikh, die een groter talent was dan ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner