27.03.2017 11:58

Scorende Defoe droomt stiekem van WK 2018

Jermain Defoe maakte na jarenlang afwezigheid tegen Litouwen zijn rentree in het Engelse nationale team. De aanvaller bekroonde zijn terugkeer direct met een doelpunt. Bondscoach Gareth Southgate was blij voor de doelpuntenmaker. Defoe denkt verder en hoopt op het WK in Rusland.

"Het was een geweldig moment voor hem", laat Southgate weten op de persconferentie. "Hij was zeer blij om weer bij de selectie te zitten. Zijn professionaliteit is geweldig voor de jonge spelers om van te leren. En zijn afwerken op de training. Dat hij scoorde tegen Litouwen hadden we dan ook wel verwacht, ik had mijn huis erop durven zetten dat hij zou scoren", is de bondscoach positief over Defoe, die zijn eerste interland sinds 2013 speelde tegen Litouwen.

Zijn rentree in de Engelse team smaakte naar meer. De vedette hoopt stiekem mee te mogen naar het WK in Rusland: "Dat is iets wat je als kind altijd gewild hebt. De grote toernooien spelen en het opnemen tegen de spelers die je op tv ziet." De bondscoach sluit niet uit dat Defoe eventueel deel kan uitmaken van de selectie als Engeland zich plaatst voor het WK. "Als hij dan nog steeds regelmatig scoort in de Premier League en zo goed speelt als dit seizoen is er absoluut geen enkele reden waarom hij er niet bij zou kunnen zijn."

Toch weet Defoe dat het nog een lange weg is tot de zomer van 2018: "Ik blijf met beide benen op de grond en wacht rustig af of ik de volgende keer weer wordt opgeroepen. Ik moest mijn emoties onder controle houden toen ik het veld opliep zondag, het was heel speciaal om weer terug te zijn. Nu moet ik terug naar mijn club en zorgen dat we het seizoen goed afsluiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner