27.03.2017 15:08

Grim en Oranje werken achter gesloten deuren

Met een nagenoeg besloten training heeft het Nederlands elftal zich voorbereid op de oefeninterland tegen Italië. Daags na het ontslag van Danny Blind probeerde Oranje maandag in het stadion van AZ de rijen gesloten te houden. De gebruikelijke persconferentie voor een interland met de bondscoach en een speler werd afgelast.

Fred Grim, de eerste interim-bondscoach in twintig jaar bij Oranje, hoefde van de KNVB geen vragen van journalisten te beantwoorden. Ook Arjen Robben verscheen niet achter de tafel in de perszaal om bijvoorbeeld te zeggen dat de spelers minimaal zoveel schuld hebben aan de slechte resultaten als Blind. De aanvoerder is wel bij de selectie gebleven. Aanvankelijk wilde hij na het zo dramatisch verlopen WK-kwalificatieduel met Bulgarije terugkeren naar Bayern München.

Slechts een kwartiertje was de massaal opgekomen media welkom bij de training. Zij zagen Oranje even fanatiek een partijspel afwerken. Vervolgens stapte het hele gezelschap weer in de spelersbus richting het Hilton-hotel in Amsterdam-Zuid. Fotografen en cameralieden legden alles vast. Journalisten mogen pas dinsdag na de oefeninterland met Italië met interim-coach Grim en alle spelers praten.

De huidige situatie is pijnlijk voor alle betrokkenen. Natuurlijk heeft Blind veel te vaak verloren en lang niet al zijn tactische plannen liepen goed af. Zaterdag nog had hij beter niet een onervaren verdediger van zeventien jaar kunnen opstellen. Maar het is ook weer niet zo dat hij structureel goede spelers negeerde. Oranje is gewoon niet zo goed meer. En het zat Blind ook niet mee. Steeds maar weer veel geblesseerde spelers, assistent-trainers die zo maar vertrokken. En bij de KNVB bleef het maar onrustig.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner