27.03.2017 16:01

'Van Bronckhorst en De Boer weigeren Oranje'

De KNVB is naarstig op zoek naar een vervanger van de ontslagen Danny Blind, maar kan alvast twee namen doorstrepen. Giovanni van Bronckhorst en Frank de Boer hebben geen oren naar het bondscoachschap bij het Nederlands elftal.

De zoektocht wordt nog een hels karwei voor de bond, want in het weekend liet Ronald Koeman ook al weten geen kandidaat te zijn. Voor de trainer van Everton geldt dat hij zich eerst wil richten op zijn clubcarrière alvorens hij de taken van het bondscoachschap van Oranje op zich zal nemen.

Dat geldt ook voor Van Bronckhorst. De trainer van de koploper van de Eredivisie is bezig aan zijn eerste écht succesvolle seizoen als hoofdtrainer en dus meent hij dat de stap nog te vroeg is. De NOS nam contact op met de zaakwaarnemer van de oefenmeester en kreeg te horen dat Van Bronckhorst de baan bij de KNVB "nog niet ambieert".

Het medium laat weten dat ook De Boer "zeer waarschijnlijk niet" zal ingaan op een uitnodiging van de KNVB. De Boer geniet momenteel van een sabbatical nadat hij eerder dit jaar op straat werd gezet door Inter. De oefenmeester wil pas na aankomende zomerstop terugkeren in de voetballerij. Tussen 2008 en 2011 vertolkte hij de functie als assistent-trainer bij Oranje. Daarna was hij vijf jaar trainer van Ajax en werd hij viermaal kampioen van Nederland met de Amsterdammers.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner