27.03.2017 16:23

Robben over De Ligt: "Is een stabiele jongen"

Arjen Robben vindt niet dat schuld bij de zeventienjarige debutant Matthijs de Ligt gezocht moet worden, na het verloren duel met Bulgarije (2-0). De aanvoerder van Oranje meent dat het Nederlands elftal momenteel als collectief niet goed genoeg is.

Een echte verklaring voor de dramatische wedstrijd tegen de Bulgaren heeft Robben niet. "Je kunt van alles roepen en schreeuwen, maar je moet het gewoon op het veld doen. Ik kan het niet verklaren en sta met mijn mond vol tanden. Het is ook kwaliteit. We zijn gewoon niet goed genoeg."

"De bondscoach brengt een jongen van 17. Hij is bij beide goals betrokken. Dat zul je dan altijd zien", laat de vleugelaanvaller van Bayern München weten in gesprek met De Volkskrant. "De Vrij viel weg. Ook een raadsel: dat we die niet fit hebben gekregen in drie dagen. De Ligt maakte deze week een goede indruk."

De centrale verdediger van Ajax was de eerste zeventienjarige speler die na de Tweede Wereldoorlog zijn debuut maakte voor Oranje. Robben vreest niet dat De Ligt mentaal gebroken is. "Volgens mij is hij een rustige, stabiele jongen. Alleen: het gaat mis. Als die jongen een dijk van een wedstrijd speelt, gaat het over het lef van de trainer. Dat is de voetballerij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner