27.03.2017 17:01

Van Hooijdonk ziet Feyenoord bij Ajax winnen

Pierre van Hooijdonk denkt dat Feyenoord zondag de genadeklap uitdeelt in de titelrace. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst gaat dan op bezoek bij aartsrivaal en nummer twee Ajax en de oud-spits denkt dat de koploper zal winnen.

"Door de wedstrijd tegen Heerenveen ben ik om. Feyenoord wordt kampioen en ik denk dat ze ook in Amsterdam winnen", laat de voormalig speler van de Rotterdammers weten in gesprek met RTV Rijnmond. "Ajax heeft het lastig en moet ook winnen om nog een beetje in de buurt van Feyenoord te geraken. En Feyenoord speelt met ontzettend veel vertrouwen."

Van Hooijdonk meent dat de Rotterdammers meteen initiatief moeten nemen. "Ik hoop ook dat ze daar gaan spelen zoals de tweede helft in Heerenveen. En zo op een waardige manier laten zien wie de baas in Nederland momenteel is." Daarbij kan het de hulp van Nicolai Jørgensen heel goed gebruiken. De Deen keerde voortijdig terug van de interlands, maar stond maandag alweer op het trainingsveld.

Volgens de analist is de topscorer van de Eredivisie een belangrijke schakel in de ploeg van Van Bronckhorst. "Hij maakt doelpunten, geeft assists en hij weet heel erg goed waar hij op het veld iets moet doen. Hij raakt ook nooit in paniek en is erg balvast."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner