27.03.2017 19:15

Gullit doet open sollicitatie bij KNVB

Ruud Gullit wordt her en der genoemd als mogelijke opvolger van Danny Blind als bondscoach van het Nederlands elftal. Maandag blijkt dat de EK-winnaar van 1988 daar zelf wel voor openstaat.

In gesprek met tv-zender BeINSports doet de oud-middenvelder een open sollicitatie de deur uit naar Zeist. "Ik denk dat iedereen die zo’n baan aangeboden krijgt hem zou pakken. Ik had eerder ook willen helpen, maar ik weet niet wat er nu gaat gebeuren. Er staan een hoop namen op de lijst, maar de mijne wordt ook genoemd", aldus Gullit. Wat alvast in zijn voordeel spreekt is dat hij direct betrokken was bij de EK-winst van 1988, de grootste triomf van de ploeg ooit.

Wat niet positief spreekt voor Gullit is dat eerder dit jaar een mogelijk dienstverband als assistent van Blind op de klippen liep, waarna hij technisch directeur Hans van Breukelen bovendien 'onbetrouwbaar' noemde. Gullit heeft na zijn carrière de nodige trainerservaring opgedaan. In Engeland zwaaide hij de scepter bij Newcastle United en Chelsea, terwijl hij in Nederland bekend werd door een jaar lang keuzeheer van Feyenoord te zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner