27.03.2017 19:30

Carragher verwonderde zich om Evertonians

Zaterdag staat de Merseyside Derby weer op het programma, de wedstrijd tussen Liverpool en Everton. Hoewel die wedstrijd op het oog ruig lijkt, ziet Jamie Carragher dat behoorlijk anders.

Er is geen enkele wedstrijd in de Premier League die zoveel rode kaarten opleverde, maar Carragher stelde zich regelmatig vragen over de hardheid van Everton in de derby. Hij kan het weten, want de veteraan speelde dertig wedstrijden tegen de Blues en verloor er inderdaad slechts vier. Het is sowieso in de 21e eeuw nog niet gebeurd dat Everton de drie punten vanuit Anfield door Stanley Park mee terug naar Goodison Park wist te nemen en volgens Carragher komt dat door de wedstrijdinstelling.

"Bij het handen schudden voor de wedstrijd stond ik daar als een halve gek, terwijl die van Everton vriendelijk waren. Ze vroegen zelfs hoe het ging. Ik dacht toen ‘we gaan zo voetballen, waarom groet je me'? Ik groette ook echt niet terug, ik wilde winnen. Ik had nooit het gevoel dat zij dat ook zo graag wilden", aldus Carragher. De oud-verdediger, inmiddels verworden tot analist, was als kind overigens fanatiek supporter van Everton.

De troepen van Ronald Koeman hebben na een recente opmars nog slechts zes punten achterstand op Liverpool, dat vierde staat. Eerder dit seizoen verloor het op Goodion wel door een doelpunt van Sadio Mané diep in blessuretijd. Een overwinning op de aartsrivaal zou voor het eerst sinds oktober 2010 zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner