27.03.2017 20:01

Achillespees beëindigt seizoen pechvogel

Het heeft Tomáš Rosický op zijn zachtst gezegd niet meegezeten qua zijn fysieke gesteldheid. De routinier, tegenwoordig in dienst van Sparta Praag, staat nog maar eens maanden buitenspel.

Een blessure aan zijn achillespees maakt dat Rosický het voetbalseizoen nu al moet beëindigen, zo luidt het treurige nieuws op de clubwebsite van de Tsjechische grootmacht. "Ik hoopte dat de situatie zou verbeteren, maar er was echt een operatie nodig omdat de problemen terugkeerde. Maar ik ben al sinds kinds af aan bij Sparta en opgeven komt niet in ons woordenboek voor. Ik ga het nog een keer proberen", zo weerspreekt de spelmaker suggesties dat hij wel eens zou kunnen stoppen met voetballen na deze nieuwe domper.

Net als van Rosický zullen de supporters van Sparta Praag ook van een landstitel niet meer kunnen dromen dit seizoen. Viktoria Plzen en Slavia Praag zijn op twee derde van de rit al erg ver weg en lijken samen de dienst uit te gaan maken in de Tsjechische titelrace. Wel wacht dit weekend nog de stadsderby tegen Slavia. Ook Europees en in de nationale beker is Sparta Praag reeds uitgeschakeld. Rosický, die in dienst van Arsenal en Borussia Dortmund succes kende, hoopt in zijn thuisstad nog een kampioenschap te halen, zoals dat in 1999 en 2000 ook gebeurde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner