27.03.2017 20:45

Italiaans bondscoach goedgemutst naar Oranje

Nu het Europese voetbalseizoen zijn climax nadert, wordt wel beweerd dat vriendschappelijke interlands door spelers niet zo serieus worden genomen. Italië-bondscoach Giampiero Ventura ziet dat anders.

Hij neemt zijn Azzurri dinsdagavond mee naar de Amsterdam ArenA om tegen een Oranje te voetballen dat na een hopeloze afgang in Bulgarije op jacht is naar eerherstel, zij het in een oefenwedstrijd. "Ik ga doen wat ik kan en wat ik denk dat het juiste is. Tuurlijk zullen de fans altijd meer verlangen, dus moeten we het uiterste van onszelf vragen. Zelfs op mijn leeftijd wil ik naar Nederland gaan en maar zien wat er gebeurt", aldus Ventura.

Deondanks is het duidelijk dat dit een treffen is waar vooral Nederland momenteel bij gebaat is. Waar Oranje-routinier Arjen Robben toch bij de selectie bleef, is bij Italië naast Andrea Barzagli ook zijn Juventus-collega Gianluigi Buffon rust gegund in de aanloop naar het hectische seizoensslot dat de Oude Dame nog te wachten staat. "Ik heb hem zelf toegedekt en hem ook een goede nacht toegewenst", grapte Ventura nog.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner