28.03.2017 11:28

Fransen vernoemen stadion wel naar clubheld

De Franse voetbalclub Angers SCO speelt voortaan in het stadion dat de naam draagt van Raymond Kopa. De oud-speler, die in 1958 de Gouden Bal kreeg als beste voetballer van het jaar, overleed begin deze maand op 85-jarige leeftijd.

Het gemeentebestuur van Angers ging maandagavond unaniem akkoord met het voorstel om het Stade Jean-Bouin om te dopen tot Stade Raymond-Kopa. Het oude stadion, geopend in 1912, biedt plaats aan zo'n 18.000 toeschouwers. Angers speelt in de hoogste Franse klasse Ligue 1 waarin het op de negende plaats staat.

In tegenstelling tot  Ajax en de Gemeente Amsterdam is de Franse club erg snel. Een jaar na het overlijden van Johan Cruijff is het nog onzeker of de thuishaven van Ajax de naam van Cruijff krijgt. Eerder deze week liet FC Barcelona al weten dat het de naam van Cruijff zal verbinden aan het stadion van het opleidingsinstituut van de Catalanen. Daarnaast heeft de Spaanse club vergaande plannen om de straatnaam waaraan dat stadion ligt ook aan te passen naar de naam van de voormalig voetballer van Barcelona.

Kopa begon zijn carrière als tiener bij Angers en vierde daarna grote successen met Reims. Het leverde hem een toptransfer op naar Real Madrid, waarmee hij drie keer de Europa Cup 1 won. Kopa keerde daarna terug naar Reims.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner