28.03.2017 16:48

FIFA schorst Messi voor vier wedstrijden

Lionel Messi maakte zich op voor de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Argentinië en Bolivia van dinsdagavond, maar de sterspeler mag toch niet meedoen. Messi is voor vier wedstrijden geschorst na beklag bij de arbitrage.

Bij de wedstrijd tussen Argentinië en Chili (1-0) liet Messi blijken niet blij te zijn met assistent-scheidsrechter Marcelo van Gasse. De aanvoerder van de nationale ploeg deed tijdens de wedstrijd meerdere malen zijn beklag bij de zijlijn en weigerde na afloop van de wedstrijd hem de hand te schudden. De FIFA heeft vier dagen na de wedstrijd, waarin Messi het winnende doelpunt maakte, zich al uitgesproken.

De razendsnelle schorsing betekent dat Messi een dubbele confrontatie met Bolivio mist en ook de wedstrijden met Peru en Uruguay. De Argentijnen, onder leiding van Gerardo Martino, kunnen Messi echter heel goed gebruiken. De ploeg is nog lang niet zeker van deelname aan het WK in Rusland. De nummers één tot en met vier plaatsen zich voor de eindronde, de nummer vijf moet play-offs spelen. Argentinië bevindt zich met twee punten voorsprong op nummer zes Chili ternauwernood aan de juiste kant van de streep.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner