28.03.2017 20:32

België geeft voorsprong weg tegen Rusland

België heeft dinsdagavond tijdens de oefeninterland in Rusland een riante voorsprong weggegeven. Bij rust stonden de Belgen nog met 1-3 voor in Sochi. Invallers Aleksey Miranchuk en Aleksandr Bukharov deden de Belgen de das om: 3-3.

Bij België miste enkele basisspelers het oefenduel met de Russen. Doelman Thibaut Courtois liet de wedstrijd wegens een lichte blessure aan zich voorbijgaan. Zijn vervanger, Liverpool-doelman Simon Mignolet, moest na drie minuten al vissen. Het was Viktor Vasin die de score opende namens Rusland nadat Dmitri Kombarov de bal de bal teruglegde.

De snelle achterstand werd al snel tenietgedaan door de Belgen. Met een penalty zette Everton-speler Kevin Mirallas België op gelijke hoogte. Met twee rake kopballen zette Christian Benteke, tegenwoordig in dienst van Crystal Palace, de Rode Duivels op een 1-3 voorsprong.

Pas in de slotfase begonnen de Russen met een slotoffensief. Met nog een kwartier op de klok kwam Rusland via invaller Miranchuk terug tot 2-3. In extremis zorgde een andere invaller, Bukharov, voor de 3-3-gelijkmaker. Na matig uitverdedigen van Toby Alderweireld kon de speler van FK Rostov de bal door de benen van Mignolet binnentikken.