28.03.2017 21:14

Van Gaal geeft niets prijs over zijn toekomst

Louis van Gaal heeft zich dinsdagavond nog niet uitgelaten over een mogelijke rentree bij het Nederlands elftal. Van Gaal is te gast bij het oefenduel tussen Oranje en Italië in de Amsterdam ArenA op uitnodiging van Clarence Seedorf.

Van Gaal is volgens veel mensen de uitgelezen persoon om het haperende Oranje weer aan de praat te krijgen. Hij wilde voor de oefeninterland echter niet zeggen of hij wel of niet beschikbaar is voor een derde periode als bondscoach. Van Gaal wilde geen vragen beantwoorden over het Nederlands elftal op het parkeerdek van de ArenA. Zo bleef ook onduidelijk of hij de KNVB wil adviseren over een opvolger van de ontslagen Danny Blind.

Van Gaal had Oranje twee keer eerder onder zijn hoede. Hij wist zich met de nationale ploeg niet te plaatsen voor het WK van 2002 en eindigde in 2014 als derde op de mondiale eindronde in Brazilië.

Kwalificeren voor het WK van 2018 in Rusland zou de kers op de appelmoes kunnen zijn voor de carrière van Van Gaal. Met nog vijf wedstrijden te gaan, bezet Nederland de vierde plaats in de kwalificatiepoule. Enkel plek nummer één geeft recht op een direct ticket voor Rusland. De acht beste nummers twee strijden via play-offs voor de vier overige WK-tickets.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner