28.03.2017 22:54

Spanje verslaat Frankrijk in Parijs met 0-2

Doelpunt Deulofeu
Doelpunt Deulofeu

Frankrijk heeft dinsdagavond een teleurstellende wedstrijd gespeeld tegen Spanje. De oefeninterland in Parijs kende weinig spektakel, maar eindigde in 0-2 voor de Spanjaarden.

Bondscoach Didier Deschamps greep de oefeninterland aan om twee jongelingen een basisplaats te geven. Kylian Mbappé (18) van AS Monaco en Corentin Tolisso (22) van Olympique Lyon mochten hun basisdebuut maken en lieten zien goed mee te kunnen tegen de Spanjaarden. De ploeg van Julen Lopetegui was met enkele wereldsterren afgereisd naar Parijs. Onder meer Iniesta, Busquets, Sergio Ramos en Piqué begonnen in de basis.

De 80.000 aanwezigen in het Stade de France werden voor de pauze niet getrakteerd op een spektakel. Frankrijk begon wel sterk en was via Kevin Gameiro gevaarlijk. Aan de overkant zorgde Iniesta voor gevaar. Hij schoot een keer naast en vond doelman Hugo Lloris een keer op zijn weg. Namens de Fransen was verdediger Laurent Koscielny het meest dichtbij een doelpunt. Hij kopte goed in, maar zag dat Piqué de bal voor de doellijn weghaalde.

In de tweede helft dacht Frankrijk snel op voorsprong te komen, maar de treffer van Antoine Griezmann werd met behulp van de videoscheidsrechter afgekeurd. Spanje nam het heft vervolgens in handen, maar grote kansen leverde dat niet op. Na een domme overtreding van Koscielny schoot invaller David Silva vanaf de strafschopstip raak: 0-1. Een kwartier voor tijd besliste een andere invaller de wedstrijd. Op aangeven van Jordi Alba tikte Gerard Deulofeu de 0-2 binnen. In de slotfase werd er nog volop gewisseld en bleven kansen verder uit.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner