28.03.2017 23:11

Portugal in eigen huis verslagen door Zweden

Zweden heeft dinsdagavond op verrassende wijze de oefeninterland tegen Europees kampioen Portugal gewonnen. De tegenstander van Oranje in de WK-kwalificatie zegevierde in Funchal met 2-3.

In de eerste helft was er voor Portugal door treffers van Cristiano Ronaldo en Andreas Granqvist (eigen doel) geen vuiltje aan de lucht: 2-0. Funchal is inmiddels de 86e stad waarin Ronaldo in zijn loopbaan tot scoren kwam (in alle competities, met club en land). Saillant detail: hij werd op 5 februari 1985 in deze stad geboren.

Na de pauze vocht Zweden opvallend sterk terug. Dankzij twee treffers van Viktor Claesson kwamen de bezoekers op gelijke hoogte waarna de Portugees Cancelo het duel ook nog een onverwachte winnaar bezorgde. De Portugese verdediger schoot de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman, waarmee hij de eindstand op 2-3 zette.

In Funchal speelden drie spelers met een link met de Eredivisie mee. Sam Larsson (sc Heerenveen) werd in de 67e minuut gewisseld. In de rust werden Andreas Granqvist (ex-FC Groninge) en Danilo (ex-Roda JC Kerkrade) naar de kant gehaald.