29.03.2017 09:00

Grim onzeker over aanblijven in staf bij Oranje

Fred Grim weet niet of hij deel blijft uitmaken van de technische staf van het Nederlands elftal. "Dat is aan de directie van de KNVB en de nieuwe bondscoach", zei hij dinsdag na het verloren oefenduel met Italië in de ArenA (1-2).

Op uitdrukkelijk verzoek van Blind had Grim de leiding over Oranje tegen Italië. "Danny zat er na de wedstrijd tegen Bulgarije helemaal doorheen. Hij vroeg zich af of hij de juiste keuzes had gemaakt. Maar de volgende dag was hij weer strijdbaar", zei Grim. "Toen vertelde hij aan mij en Frans Hoek dat hij was ontslagen. Hij hoopte dat wij de groep tegen Italië wilden helpen."

Grim besloot zich niet solidair te verklaren met Blind. "Maar ik heb na het ontslag wel contact met hem gehouden. Dat lijkt me normaal. Danny hoorde zo lang bij dit team." Ondanks de nederlaag tegen Italië was Grim dinsdagavond over het algemeen goed te spreken over het optreden van Oranje in de ArenA. "Ik ben als coach zeer tevreden, maar uiteraard niet met het resultaat", liet de ex-doelman bij SBS6 weten.

"Deze ploeg heeft de afgelopen dagen natuurlijk best wat meegemaakt. Ik vind dat de spelers het goed hebben opgepakt. Het elftal stond goed, de organisatie was in orde en het team speelde met flair en energie. Bij vlagen hebben we goed gevoetbald, alleen hebben we de goals te makkelijk weggegeven."

Grim vertelde dat hij na het ontslag van zijn 'baas' Danny Blind op zondagavond nog veel contact heeft gehad met de vertrokken bondscoach. "Op deze functie had ik niet gerekend en ik heb er ook niet op gewacht. Met Danny heb ik erover gesproken wat ons te doen stond. We moesten doorgaan voor de ploeg en voor het voetbal, was ook zijn mening. Nu is het kwestie van afwachten. Ik blijf gewoon mijn werk doen. De KNVB zorgt er wel voor dat er een nieuwe bondscoach komt. Ik hoor het wel."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner