29.03.2017 08:54

VS lijdt weer puntverlies in WK-kwalificatie

De voetballers van de Verenigde Staten zijn hun valse start in de vijfde ronde van de WK-kwalificatie in Noord- en Midden-Amerika nog niet te boven.

Na de ruime winst (6-0) op Honduras van vrijdag, volgde dinsdag een teleurstellend 1-1-gelijkspel in en tegen Panama. Na de twee nederlagen waarmee de Amerikanen begonnen waren, staat de ploeg van bondscoach Bruce Arena nog slechts vierde. Alleen de beste drie ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van 2018 in Rusland.

Clint Dempsey had de Amerikanen in de 39e minuut op voorsprong gezet, maar vier minuten later stond het alweer gelijk, dankzij een doelpunt van Gabriel Gomez.

Koploper bleef Mexico, dat met 1-0 won bij Trinidad en Tobago. Honduras hield Costa Rica, de nummer twee in de groep, op 1-1.