29.03.2017 10:27

Bauza witheet omtrent schorsing van Messi

Na de nederlaag van Argentinië op bezoek bij Bolivia (2-0) was bondscoach Edgardo Bauza furieus. De keuzeheer kon niet beschikken over supervedette Lionel Messi vanwege een schorsing. De totstandkoming daartoe zorgde voor woede bij de bondscoach.

De aanvaller van FC Barcelona kreeg een paar uur voor de aftrap te horen dat hij voor vier duels geschorst was nadat hij in het duel met Chili (1-0 winst) assistent-scheidsrechter Marcelo Van Gasse beledigde. Sandro Ricci, scheidsrechter van dienst, had de situatie niet waargenomen, maar op basis van videobeelden werd de aanvoerder van de Argentijnen alsnog geschorst. 

De keuzeheer van de Argentijnen vernam tot grote ontsteltenis hoe de Argentijnen paar uur voor het duel op de hoogte werd gebracht. "Toen het gerucht over een mogelijke sanctie de ronde deed, namen bij ons de zorgen toe", stelde de boze Bauza na afloop van het duel met Bolivia. "Het was hoogst opmerkelijk dat in één dag alles geregeld was. We hadden niet eens de kans om in beroep te gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner