29.03.2017 13:42

Feyenoord mist basiskrachten, Ajax compleet

Van de basiskrachten Terence Kongolo en Eljero Elia is het niet zeker of ze fit genoeg zijn om te spelen in de klassieker tegen Ajax aankomende zondag. Zoals het er nu voorstaat zal Ajax thuis wel op volle oorlogssterkte zijn. 

Ook voor Feyenoord middenvelder Tonny Vilhena is het niet zeker of hij spelen zal. De middenvelder deelde in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam een flinke elleboogstoot uit waardoor hij tegen een schorsing van drie wedstrijden aanliep. Feyenoord vecht donderdagavond de uitspraak van drie wedstrijden schorsing aan in de hoop wel mee te kunnen doen in de klassieker. 

Het ziet er naar uit dat Eredivisie-topscorer Nicolai Jørgensen wel aan de start zal verschijnen. De Deens international pakte afgelopen maandag de training weer op bij Feyenoord na een liesblessure die hij opliep bij het Deens nationaal elftal. De Deense spits van Ajax, Kasper Dolberg, die ook vervroegd terugkwam van de Deense ploeg, is herstellende van een bovenbeenblessure. De voorspelling is dat ook hij mee kan doen aan de wedstrijd tegen Feyenoord.

Voor Ajax is winst aankomende zondag in eigen huis erg belangrijk. Zonder winst lijkt het gat van zes punten amper nog in te halen dit seizoen. Björn Kuipers, Nederlands beste arbiter is aangewezen als scheidsrechter aankomende zondag in de Amsterdam ArenA. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner