29.03.2017 14:31

Heerkens wil Willem II in slotfase helpen

Freek Heerkens (l.) probeert Django Warmerdam (r.) van de bal te zetten. (10-12-2016)
Freek Heerkens (l.) probeert Django Warmerdam (r.) van de bal te zetten. (10-12-2016)

Freek Heerkens hoopt dit seizoen nog van waarde te kunnen zijn voor Willem II. De multifunctionele Heerkens liep onlangs een liesbreuk op, maar is hard op de weg terug.

De verdediger annex middenvelder hoopt dat Willem II op de negende plaats blijft staan. "Daar willen we zeker voor gaan", aldus Heerkens, die niet zeker weet of hij dit seizoen nog in actie komt. "Op 3 maart ben ik geopereerd wegens een liesbreuk. Daar staan een aantal weken therapie voor om goed te herstellen. Dagelijks train ik in het krachthonk om weer fit te worden want ik wil in de slotfase van de competitie nog spelen. Het loopwerk gaat al prima maar conditioneel is er nog werk aan de winkel. Als het lukt is het voor mij een mentale opsteker."

Onlangs tekende Heerkens een nieuw contract in Tilburg. "Ik voel me hier goed thuis en ben blij met de verlenging van mijn contract", vervolgt de verdediger op de clubsite van Willem II. "Geregeld sta ik in de basis en wil ook een vaste waarde zijn voor de ploeg. Ik ben geen toptalent die een acht of een negen haalt, maar ook zelden een vier. Ik ben wel sterk gemotiveerd. Zo nodig ben ik op meerdere plaatsen inzetbaar als het gaat om posities in de verdediging of op het middenveld. Een voorkeur voor een bepaalde plaats in het team heb ik sinds enige tijd niet meer. Mijn taak als ik op het middenveld speel, is om bij de omschakeling te voorkomen dat de tegenpartij via een snelle counter gevaar sticht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner