29.03.2017 15:31

Karsdorp moet de Klassieker mogelijk missen

Het is onduidelijk of Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zondagmiddag een beroep kan doen op Rick Karsdorp. De Rotterdammers gaan dan op bezoek in Amsterdam bij Ajax.

Karsdorp had zaterdagavond tegen Bulgarije (2-0 nederlaag) nog een basisplaats bij Oranje, maar dinsdagavond liet hij de oefenwedstrijd tegen Italië (2-1 nederlaag) aan zich voorbij gaan. "Ineens voelde ik liesklachten opspelen", vertelt de rechtsback aan ELF. "Ik schrok ervan. Vorig seizoen heb ik iets vergelijkbaars gehad. In goed overleg met de bondsarts en de bondscoach hebben we besloten dat ik dinsdagavond tegen Italië niet zou spelen."

Achteraf gezien is de verdediger blij dat hij tegen Italië niet in actie is gekomen. "Ik wilde wel graag, maar besefte later dat het beter was om de wedstrijd te laten schieten", aldus Karsdorp, die hoopt dat hij De Klassieker aankomende zondag niet hoeft te missen. "Ik hoop niet dat mijn lies een probleem is. Ik laat me woensdag behandelen op de club. De andere spelers zijn vrij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner