30.03.2017 09:15

Grim liet zich niet beïnvloeden door Robben

Fred Grim lijkt klaar te zijn voor zijn eerste interland als interim-bondscoach. (28-03-2017)
Fred Grim lijkt klaar te zijn voor zijn eerste interland als interim-bondscoach. (28-03-2017)

Arjen Robben zou dinsdagavond Fred Grim dringend hebben verzocht om Wesley Sneijder te laten invallen. De middenvelder kon daardoor zijn 128e interland spelen, maar interim-bondscoach Fred Grim was dat niet vergeten

"Ik kende de afspraken", vertelt Grim aan De Telegraaf. "Maar ik beslis wanneer ik Sneijder zou brengen. Nee, ik was het niet vergeten. Op het moment dat ik wilde heb ik Wesley laten invallen. Het is echt niet zo dat Robben mij tot de orde heeft geroepen. Davy Klaassen speelde goed en omdat we op jacht waren naar de 2-2 moest er ook omgeschakeld worden bij balverlies, omdat anders de 3-1 dreigde. Daarom wachtte ik zo lang met de invalbeurt voor Wesley."

Grim had bovendien wel wat anders aan zijn hoofd tijdens het oefenduel met Italië (2-1 nederlaag). "Je begint acht maanden geleden samen aan iets en dan tussen Bulgarije en Italië in wordt Danny (Blind, red.) ontslagen. Als je dat aan de voorkant weet, dan bedenk je je wel twee keer om erin te stappen. Het is alleen de huidige realiteit", aldus Grim, die woensdag nog contact had met Blind. "We hebben over de wedstrijd gesproken en dat we in ieder geval een ander Oranje zagen dan tegen Bulgarije. Ook Danny vond dat het team stond, het goed was gegaan ondanks de nederlaag en dat iedereen heeft bewezen dat Bulgarije een incident was."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner