30.03.2017 09:32

Klaassen: "Het is sowieso dé wedstrijd"

Dat nummer twee Ajax aankomende zondag koploper Feyenoord op bezoek krijgt maakt De Klassieker niet extra bijzonder volgens Davy Klaassen. De aanvoerder van de Amsterdammers kijkt hoe dan ook uit naar de wedstrijd tegen Feyenoord.

"Dat het nu de nummer twee tegen de koploper is, maakt de Klassieker voor mij niet extra bijzonder. Het is sowieso dé wedstrijd. Als we niet winnen, wordt de kans op de titel wel heel klein", aldus Klaassen, die weinig geeft om het feit dat Feyenoorders Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Steven Berghuis en Rick Karsdorp dinsdagavond weinig speelminuten maakten bij het Nederlands elftal. "Ach, wat kan mij het schelen."

Klaassen durft het tegen Feyenoord overigens ook aan met Matthijs de Ligt in het hart van de defensie. Zaterdagavond ging de zeventienjarige verdediger in de fout tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije (2-0 nederlaag). "Nee joh, het is geen risico nu om hem tegen Feyenoord op te stellen", vervolgt Klaassen tegenover De Telegraaf. "Die gozer is hartstikke sterk in zijn hoofd. Een heel slimme jongen. De afgelopen dagen hebben we het er natuurlijk over gehad. Hij vindt het klote, maar is ook nuchter en realistisch. Hij zei: 'Vroeger zou ik er dagenlang mee zitten, maar nu moeten we verder'. Ik voelde wel aan hem dat hij er zich overheen kan zetten. Hij is mentaal heel sterk, zeker voor zo’n jonge jongen is dat knap."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner