30.03.2017 11:34

Mourinho lijkt bondscoachschap fascinerend

José Mourinho heeft velen successen als trainer geboekt. Met onder andere twee Champions Leagues en een UEFA Cup achter zijn naam behoort hij tot de meest succesvolle trainers op dit moment. The Special One heeft vooralsnog nooit de functie als bondscoach bekleed, maar bondscoach zijn van Brazilië lijkt hem fascinerend. 

"Het Braziliaanse elftal coachen zal waarschijnlijk moeilijker zijn dan Manchester United, maar iedere trainer wil graag werken bij de beste clubs en met het beste materiaal. In elke Braziliaan zit een coach en in elke journalist zit een betere coach dan de coach zelf. Het moet een lastig land zijn om te werken, maar het is ook een land met passie", geeft Mourinho aan. 

Bondscoach worden van de Seleção lijkt onwerkelijk. Dat realiseert de Portugees ook: "Ik weet dat het Braziliaanse team voor een Braziliaanse coach is", vervolgt Mourinho tegenover ESPN Brasil. Brazilië is dan niet haalbaar, een functie als bondscoachschap sluit hij niet uit. In 2010 was de ervaren coach al eens benaderd voor twee EK-kwalificatiewedstrijden van Portugal. Toestemming van Real Madrid om de nevenfunctie te bekleden kreeg hij niet: "Ik was op dat moment erg gemotiveerd om het te doen. Ik beschouw het toch als mijn grootste frustratie uit 2010."

Na de 3-0 zege op Paraguay zijn de Brazilianen al verzekerd van het WK in 2018. Daarmee zijn ze het eerste land dat zal zeker is van deelname in Rusland. Mourinho zelf zal zaterdag gewoon weer op de bank zitten bij de thuiswedstrijd van Manchester United tegen West Bromwich Albion.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner