30.03.2017 09:45

Oud-Feyenoorder gecharmeerd van Jørgensen

David Connolly vertrok in 2001 bij Feyenoord, maar de Ierse spits volgt Feyenoord nog altijd op de voet. Connolly kan bij Feyenoord vooral genieten van Nicolai Jørgensen, maar er zijn meer spelers die een goede indruk achter hebben gelaten op de voormalig spits van Feyenoord.

"Ik kan genieten van de eigen jeugd, zoals Rick Karsdorp en Tonny Vilhena. Die eerste doet me denken aan Brett Emerton in ons elftal van toen. Ook een rechtsback die aanvallend is ingesteld. Emerton could run all day! En dat kan Karsdorp ook. Tegen AZ had hij een geweldige assist. Maar ik geniet ook van Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen, die beter is dan Kasper Dolberg. In het begin was ik nieuwsgierig naar het grote talent Dolberg. Maar Jørgensen staat er niet alleen om te kaatsen, hij voetbalt mee en staat aan het eind van elke aanval. Achter hem duiken Dirk Kuyt of Toornstra nog op als extra afmakers."

Connolly volgt Feyenoord dit seizoen op de voet. "Als analist voor Sky Sports doe ik live wedstrijden van Feyenoord, maar ook van Ajax. Zondag doe ik ook de Klassieker. Ik heb de ploeg dit jaar veel gezien. Los daarvan ben ik nog nauw betrokken. Mijn zoon is dit jaar nog op proef geweest in de jeugdopleiding van Feyenoord. Ik ken de trainers bij de jeugd en het eerste elftal. Ik praat graag met Wim Jansen en ik voel me altijd thuis op Varkenoord, waar ik elk jaar kom. Ik heb jongens zien komen uit die academie, die zich nu ontwikkelen in het eerste elftal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner