30.03.2017 10:03

Zestal krijgt slecht nieuws bij Willem II

Excelsior-speler Jordy de Wijs (l.) in kopduel met Willem II speler Erik Falkenburg (r.). (25-02-2017)
Excelsior-speler Jordy de Wijs (l.) in kopduel met Willem II speler Erik Falkenburg (r.). (25-02-2017)

Willem II gaat aankomende zomer hoogstwaarschijnlijk afscheid nemen van een zestal spelers. De club uit Tilburg heeft onlangs een formele ontslagbrief de deur uit gedaan, maar had ook goed nieuws voor een tweetal spelers.

Erik Falkenburg, Pele van Anholt, Guus Joppen, Dico Koppers, Nigel Bertrams en Dries Wuytens hebben een aflopende verbintenis bij Willem II en hebben te horen gekregen dat hun contract niet wordt verlengd. Mogelijk gaat Willem II in een later stadium alsnog in gesprek over contractverlenging, maar op dit moment zit dat er niet in voor het zestal. Vooral het aanstaande vertrek van Falkenburg is opvallend, aangezien hij regelmatig op een basisplaats kan rekenen in Tilburg.

Willem II heeft overigens ook goed nieuws voor Elmo Lieftink en Asumah Abubakar. De Tilburgers hebben de opties in de contracten gelicht, waardoor Lieftink nu vastligt tot medio 2019 en Abubakar tot de zomer van 2018. Met Mattijs Branderhorst en Derrick Tshimanga is Willem II momenteel in gesprek over contractverlenging, ook Branderhorst en Tshimanga hebben een aflopende verbintenis in Tilburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner