30.03.2017 10:21

Geen Klassieker voor Feyenoorder Vilhena

Tonny Vilhena op bezoek in Zeist bij de aanklager betaald voetbal (29-03-2017).
Tonny Vilhena op bezoek in Zeist bij de aanklager betaald voetbal (29-03-2017).

De beroepscommissie heeft Tonny Vilhena voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. De middenvelder van Feyenoord moet daardoor aankomend weekend De Klassieker tegen Ajax missen.

Vilhena werd in eerste instantie voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. De middenvelder zou tijdens het competitieduel met Sparta Rotterdam (1-0 nederlaag) een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan Sparta-spits Mathias Pogba. Omdat Feyenoord tweemaal in beroep ging kon Vilhena wel meedoen tegen AZ Alkmaar (5-2 winst) en sc Heerenveen (2-1 winst).

De schorsing van Vilhena is enigszins opmerkelijk, omdat scheidsrechter Danny Makkelie woensdagavond in Zeist als getuige zei dat hij de middenvelder van Feyenoord geel had moeten geven. "Ik had geel gegeven als ik het had gezien. Het was niet buitensporig. Mijn waarnemer vindt ook dat ik geel heb gemist en geen rood. Ik kijk mijn wedstrijden altijd terug. De arm raakt Pogba. Maar het is geen rode kaart. Wel geel. Iemand raken met een elleboog is niet altijd een rode kaart", aldus Makkelie.

Naast de wedstrijd tegen Ajax mist Vilhena ook de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner