30.03.2017 12:15

Cole wordt ploeggenoot Essien in Indonesië

Carlton Cole volgt Michael Essien naar Indonesië. In navolging van de Ghanese middenvelder heeft de Engelse spits een contract getekend bij Persib Bandung. Cole was eerder ploeggenoot van Essien bij Chelsea.

Essien verraste midden maart door een contract te tekenen bij Persib Bandung en hoopte destijds dat er meer spelers in zijn kielzog naar Indonesië zouden komen. "Ik hoop dat door mijn overstap veel meer sterren deze stap zullen wagen. Hopelijk is dit ook een goede start voor het Indonesische voetbal en Persib", zei Essien destijds tijdens zijn presentatie.

Cole is nu de eerste speler die het voorbeeld van Essien volgt. "Het is een geweldig avontuur", zei de Engelsman tijdens zijn prestatie. "Het shirt doet me denken aan dat van Chelsea", doelt Cole, die in Indonesië met rugnummer 12 gaat spelen, op het shirt van Persib Bandung. Cole liet aan het begin van het seizoen zijn contract bij het Schotse Celtic ontbinden en speelde ook nog kortstondig in de Verenigde Staten bij Sacramento Republic FC.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner