30.03.2017 16:32

Schalke-trainer Weinzierl wil passie in derby

Markus Weinzierl zal komende zaterdag zijn eerste 'Revierderby' beleven in de Veltins Arena als hoofdcoach van Schalke. De 43-jarige coach maakte de derby dit seizoen al mee in Dortmund, maar nu zal hij voor het eerst deze bijzondere wedstrijd in Gelsenkirchen ervaren.

Hij benadrukt de betekenis van de derby nog eens in de aanloop naar de ontmoeting. "Overal waar ik kom, wensen mensen mij succes en ze vertellen me dat we de wedstrijd absoluut moeten winnen", stelt de trainer tijdens de persconferentie. Het zal een bijzondere editie van de Revierderby worden. Voor de honderdvijftigste keer zullen de ploegen uit het Ruhrgebied elkaar treffen. De eerste ontmoeting dateert uit 3 mei 1925 toen Schalke met 4-2 de baas was over de Schwarzgelben.

De eerste overwinning van Dortmund op de Königsblauen was pas achttien jaar later toen er met 1-0 werd gewonnen. De meest memorabele derby was waarschijnlijk de ontmoeting op 12 mei 2007. Deze derby ging de boeken in als 'de moeder van alle derby's'. Hier pakte de ploeg uit Dortmund een 2-0 overwinning en dat betekende voor Schalke het mislopen van de titel. Als we naar alle ontmoetingen kijken, wist Schalke 58 keer de overwinning te pakken, Dortmund won 51 keer en 40 keer werd er een gelijkspel behaald. 

In Dortmund werd het eerder dit seizoen 0-0. Weinzierl kijkt daar nog kort op terug: "In de eerste 45 minuten hebben we toen geen schot gelost." Dat het nu anders moet, beseft Weinzierl ook: "We gaan deze keer alles geven en de tegenstander bij ons doel weghouden. Het gevecht dat een echte derby heeft, is de basis. De wil en de passie is bij derby's nog meer aanwezig dan bij andere wedstrijden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner