31.03.2017 10:35

Hertha BSC komt met plan voor nieuw stadion

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Als het aan Hertha BSC ligt, speelt de club uit de Bundesliga over acht jaar in een splinternieuw stadion. Donderdag bracht de huidige nummer vijf van de competitie een statement naar buiten met de nieuwe plannen.

"Op wedstrijddagen, waar onze business voor 95 procent om draait, is het Olympiastadion niet meer geschikt en ook niet op de toekomst gericht. Als club en middelgroot bedrijf kunnen we niet het nadeel dragen van een vergrijzend Olympiastadion, dat bovendien niet van ons is", laat Hertha BSC weten op de officiële website. Het nieuwe stadion moet toegang geven aan ongeveer 55.000 toeschouwers en zal gebouwd worden op een steenworp afstand van het Olympiastadion.

Al sinds 1963 is dat stadion momenteel de thuisbasis van de club uit Berlijn en biedt het plaats aan bijna vijfenzeventigduizend toeschouwers. Voor het Wereldkampioenschap voetbal in 2006 werd het stadion compleet gerenoveerd, maar toch niet genoeg naar de zin van de club. De Bundesliga-club heeft een contract tot de zomer van 2025 waarin staat dat het het Olympiastadion de thuisbasis is van de club. Na die periode hoopt Hertha BSC een eigen stadion in gebruik te nemen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner