31.03.2017 11:10

'Grote kans dat Mertens in de zomer vertrekt'

De kans is zeer groot dat Dries Mertens aan het einde van dit seizoen vertrekt bij SSC Napoli. De kleine dribbelaar wordt in mei dertig jaar en dus is dit het ideale moment om nog een laatste stap in zijn carrière te maken.

Volgens het medium Mediaset Premium hebben er telefoongesprekken plaatsgevonden tussen de Belgische international en Manchester United. Volgens de Italiaanse bron is de kans tachtig à negentig procent dat de oud-aanvaller van PSV vertrekt na dit seizoen. Mocht het zover komen, zal Manchester United diep in de buidel moeten tasten. Mertens is namelijk ontzettend belangrijk voor de Napolitanen. In de Serie A scoorde hij 20 keer in 26 optredens. Ook in de Champions League liet hij zich meermaals gelden, met vijf treffers in acht duels.

Bovendien wil Napoli Mertens langer aan zich binden en heeft hem daarom een nieuw contract voorgeschoteld, al lopen de contractonderhandelingen moeizaam in verband met privéomstandigheden. De huidige verbintenis van de Belgisch international loopt door tot de zomer van 2018. Naar verluidt kan Mertens in Engeland een aanzienlijk hoger bedragen verdienen ten aanzien van het bod van Napoli. Manchester United is namelijk bereid om ongeveer 4,7 miljoen euro aan salaris te betalen. Napoli wil de aanvaller een contract aanbieden voor een jaarsalaris van drie miljoen euro, meldt La Republica.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner