31.03.2017 12:16

Excelsior wil sterke reeks maart continueren

Voor Excelsior kwam de interland onderbreking enigszins ongelukkig, want de ploeg van Mitchell van der Gaag verloor in maart geen enkel duel. De Rotterdammers hopen de goede reeks in de eerste week van april, waarin drie wedstrijden op het programma staan, door te trekken. Om te beginnen met een zege tegen op bezoek bij PEC Zwolle.

Ondanks de goede reeks en dus de slechte timing van een weekend zonder Eredivisie-voetbal, waren er ook voordelen. "Er waren wel kleine pijntjes, een aantal spelers kon de rust wel goed gebruiken. Bovendien is het na een resultaat tegen Ajax ook niet heel erg. Dan ben je toch even licht euforisch. We hebben zelf ook weer tijd gehad om met de beentjes op de grond te komen", laat Van der Gaag weten in gesprek met Voetbal International.

Op bezoek in Alkmaar hielden de Rotterdammers AZ op een knappe 1-1, terwijl in eigen huis sc Heerenveen met grote cijfers werd verslagen: 4-1. Een week later kwam titelkandidaat Ajax op bezoek, maar ook de ploeg van Peter Bosz liep averij op tegen de club uit Kralingen (1-1). Het zorgde ervoor dat Excelsior weer enigszins omhoog kan kijken op de ranglijst, de ploeg staat immers op een veilige vijftiende plaats op de ranglijst. Het voelt echter wel de hete adem van Roda JC (een punt), ADO Den Haag (twee punten) en Go Ahead Eagles (vier punten) in de nek.

Veilig is de club dus nog zeker niet. "Het blijft dicht bij elkaar staan allemaal, we hebben nog wel wat punten nodig om definitief uit de zorgen te raken. We kijken naar onszelf en met een schuin oog naar de resultaten van anderen. Na komende week zal iedereen een stuk wijzer zijn. Er zal dan nog niets beslist zijn, maar dan zijn er plotseling nog maar vier wedstrijden te spelen." De oefenmeester merkte op dat het in de aankomende zes dagen drie keer aan de bak moet. Opvallend volgens Van der Gaag.

"Het was me al opgevallen toen ik het competitieprogramma zag voor het seizoen. Best vreemd eerlijk gezegd. Ik vraag me af of het echt nodig is om in deze fase een midweeks programma te plannen. Het wordt zwaar en het vereist een goede planning. De tegenstander in de derde wedstrijd, Sparta, heeft het ook. Die zullen er ook niet gelukkig mee zijn." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner