01.04.2017 09:57

VIDEO: Italianen hebben nieuwe goaltjesdief

Italië heeft met spitsen als Filippo Inzaghi, Alessandro Del Piero en Roberto Baggio altijd fenomenale aanvallers gehad. Momenteel bezet de 23-jarige Andrea Belotti de topscorerslijst van de Serie A en staat er dus een nieuwe generatie op de poort te bonzen.

Recentelijk werden Antonio Di Natale en Luca Toni nog gekroond tot topscorer van de Serie A, maar eind vorig jaar namen zij afscheid van het profvoetbal en dus zijn de ogen gericht op de volgende lichting. Daarin neemt Belotti voorlopig het voortouw, samen met Ciro Immobile. Die laatste scoorde dit seizoen al zeventien keer namens Lazio Roma en werd in 2013/2014 topscorer van Serie A. 

Door zijn goede prestaties verdiende hij een transfer naar Borussia Dortmund, maar daar kon hij geen potten breken. Ook bij Sevilla FC en Torino FC lukte dat niet, maar dit seizoen is hij weer op schot geraakt. Toch moet hij dit seizoen zijn meerdere erkennen in Belotti, die tijdens het vriendschappelijke duel met Oranje nog als invaller binnen de lijnen kwam. Als speler van UC AlbinoLeffe brak Belotti door in het profvoetbal, maar verkaste al snel op huurbasis naar US Palermo.

Tijdens die periode werd hij al snel een lieveling van het publiek en dus besloot de clubleiding om hem definitief over te nemen. Toch deed de Siciliaanse club hem in de zomer van 2015 over aan Torino waar hij echt begon te scoren. Zo maakte de kopsterke aanvaller vorig jaar 12 keer goals in de competitie en staat dit seizoen de teller al op 22 treffers. Vooral de laatste periode is hij uitstekend bezig, want in zeventien optredens kwam hij tot zestien doelpunten. Daarmee heeft hij zich in de kijker gespeeld van meerdere Europese grootmachten. Naar verluidt heeft Torino al een aanbieding van ongeveer zestig miljoen geweigerd. 

Bekijk hieronder alle treffers van Belotti van dit seizoen in de Serie A, waarvan er maar liefst acht met zijn hoofd zijn gemaakt. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner