01.04.2017 18:25

Shakespeare nog ongeslagen met Leicester City

Leicester City heeft zaterdag de vijfde overwinning op rij geboekt onder leiding van Craig Shakespeare. De regerend kampioen van Engeland versloeg Stoke City met 2-0, dankzij doelpunten van Wilfred Ndidi en Jamie Vardy. Leicester nam daardoor verder afstand van de degradatiezone in de Premier League.

Toen Shakespeare het eind februari overnam van de ontslagen succescoach Claudio Ranieri, de man die de 'Foxes' vorig jaar tot ieders verrassing naar de landstitel leidde, verkeerde Leicester in groot degradatiegevaar. Onder de interim-hoofdtrainer is de blauwe brigade bezig aan een opmars.

Leicester won achtereenvolgens van Liverpool, Hull City, West Ham United en zaterdag ook van Stoke City. Tussendoor bereikte de Engelse kampioen door een 2-0-zege op Sevilla de kwartfinales van de Champions League. In de kwartfinale neemt Leicester City het op tegen Atlético Madrid.

Bij Stoke hadden de Nederlandse verdedigers Bruno Martins Indi en Erik Pieters een basisplaats, Ibrahim Afellay bleef op de bank. De laatste basisplaats van Afellay bedraagt alweer van 4 februari 2017. Destijds ging Stoke City met 1-0 onderuit op bezoek bij West Bromwich Albion.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner