01.04.2017 20:19

De Vrij en Hoedt met Lazio langs Sassuolo

Lazio staat na zaterdag steviger op de vierde plaats in de Serie A. De ploeg van trainer Simone Inzaghi was met 2-1 te sterk voor Sassuolo. Het winnende doelpunt voor de Romeinen viel pas in de 84ste minuut.

Domenico Berardi zette Sassuolo, waar de Nederlander Timo Letschert op de bank bleef, in de 26e minuut via een strafschop op voorsprong. De gelijkmaker werd kort voor rust gescoord door Lazio-topscorer Ciro Immobile. Laat in de tweede helft trok Lazio de zege over de streep. De winnende treffer kwam op naam van verdediger Francesco Acerbi (Sassuolo) die de bal in eigen doel werkte.

De Nederlanders Stefan de Vrij en Wesley Hoedt vormden het centrale verdedigingsduo bij Lazio, dat eind januari voor het laatst een wedstrijd verloor. Hoedt werd na een klein uur spelen, met een gele kaart op zak, naar de kant gehaald.

Lazio-trainer Simone Inzaghi was niet mild over de wissel van de international van het Nederlands Elftal. “Hoedt was begrijpelijk ‘not amused’ na zijn wissel, maar als hij later de wedstrijd terugkijkt, zal hij zijn wissel wel begrijpen.”

Lazio heeft na dertig wedstrijden zestig punten, drie minder dan nummer drie Napoli. De achterstand op koploper Juventus bedraagt na zaterdagavond dertien punten. Daarbij moet wel worden genoteerd dat de Oude Dame zondag nog in actie komt.