01.04.2017 22:34

Heracles Almelo spaart Heerenveen weer niet

Sinds Heracles Almelo terugkeerde in de Eredivisie, is sc Heerenveen de favoriete tegenstander van de ploeg. Zaterdagavond bewees de club dat maar weer eens, want de Friese defensie werd vier keer gepasseerd.

Voorafgaande aan het duel had Heracles Almelo, dat via het kampioenschap in de Eerste Divisie in het seizoen 2005/2006 terugkeerde op het hoogste voetbalniveau, al 42 keer gescoord tegen sc Heerenveen. Tegen geen enkele andere club scoorde Heracles Almelo zoveel, alhoewel in al die jaren de defensie van ADO Den Haag 41 keer werd gepasseerd.

De aantallen tegen de Friezen werden zaterdagavond echter opgeschroefd, want Heracles Almelo walste in de eerste helft over sc Heerenveen heen. De uitploeg kwam weliswaar nog op voorsprong, Reza Ghoochannejhad benutten een penalty, maar daarna was het de beurt aan Heracles Almelo. Reuven Niemeijer maakte zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal, Samuel Armenteros en Brandley Kuwas schoten op geweldige wijze vrije trappen binnen en Kristoffer Peterson kopte raak uit een corner: 4-1.

In de tweede helft was de drang van Heracles Almelo om de score uit te breiden minder aanwezig, waardoor sc Heerenveen erger leed bespaard werd. De Friezen, die lang met tien man stonden na een vroege rode kaart voor Jerry St. Juste, moesten sinds 2005 al 46 keer een tegentreffer incasseren tegen Heracles Almelo.