02.04.2017 17:30

Blessure voor Jørgensen, Karsdorp op krukken

Nicolai Jørgensen moet geblesseerd afhaken in de klassieker tegen Ajax. Michel Kramer neemt zijn plaats in. (02-04-2017)
Nicolai Jørgensen moet geblesseerd afhaken in de klassieker tegen Ajax. Michel Kramer neemt zijn plaats in. (02-04-2017)

Feyenoord beleefde zondag in meerdere opzichten een vervelende middag in Amsterdam. De koploper van de Eredivisie verloor De Klassieker met 2-1 en raakte tijdens de wedstrijd ook nog eens topscorer Nicolai Jørgensen en Rick Karsdorp kwijt. De zorgen om de blessure van de rechtsback zijn het grootst.

Karsdorp verliet de Amsterdam ArenA op krukken. Tegenover FOX Sports erkende de vleugelverdediger dat het niet goed voelde. "Bij het draaien hoorde ik knak. Buitenband", was het korte, maar duidelijke statement van Karsdorp. De verdediger moest halverwege de wedstrijd de strijd staken. Renato Tapia verving de geblesseerde Karsdorp.

Binnenkort wordt ongetwijfeld duidelijk hoe lang Karsdorp uit de roulatie is. De kans is groot dat hij woensdag niet inzetbaar is tegen Go Ahead Eagles. Ook  Jørgensen, die aan het begin van de wedstrijd een hamstringblessure opliep, mist die wedstrijd waarschijnlijk. De spits was dit seizoen betrokken bij 29 (!) goals van Feyenoord. Er zijn meer zorgen voor Giovanni van Bronckhorst, die ook geen beroep kan doen op Tonny Vilhena (schorsing) en mogelijk Terence Kongolo (blessure).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner