02.04.2017 18:01

Gemengde gevoelens bij Bosz na overwinning

Trainer Peter Bosz riep zondag na de zege van Ajax op Feyenoord (2-1) dat zijn ploeg ook een punt had verloren. "Het kan dat het doelsaldo belangrijk wordt", zei hij. "We hadden hier wel vijf keer moeten scoren. Verder hebben we denk ik heel goed gespeeld en het publiek zeer vermaakt."

Zes wedstrijden voor het einde van de competitie koestert Feyenoord nog een voorsprong van drie punten op Ajax. Het doelsaldo, op dit moment tien treffers in het voordeel van de Rotterdammers, geeft bij een gelijk puntentotaal de doorslag. "Alle doelpunten van ons telden vandaag dubbel", zei Bosz. "En we hebben kansen voldoende gehad. Maar het zou kunnen dat deze nederlaag door gaat werken bij Feyenoord. We waren wel heel veel beter."

Bertrand Traoré miste de meeste kansen voor Ajax. De huurling van Chelsea verving de geblesseerde Kasper Dolberg in het centrum van de aanval, maar slaagde er maar niet in doelman Brad Jones te passeren. "Hij speelde heel goed", zo nam Bosz zijn aanvaller in bescherming. "Al die mogelijkheden creëert hij zelf. Maar het gaat ook om doelpunten maken. En dat is hem niet gelukt."

Bosz verklapte verder dat Justin Kluivert op de bank was begonnen als Amin Younes had kunnen spelen. "Ik vond dat David Neres klaar was voor een basisplaats op rechts. Hij deed het goed op de training en tijdens de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Maar Kluivert was geweldig in deze wedstrijd. Hij is nog jong. Dit mogen we niet iedere wedstrijd van hem verwachten."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner