02.04.2017 19:23

Penaltykiller Diego Alves slaat opnieuw toe

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Zondagavond was het opnieuw raak voor Diego Alves: de doelman van Valencia stopte een strafschop. In eigen huis keerde hij zondagavond de inzet van Fayçal Fajr (Deportivo La Coruna), waarmee hij zijn indrukwekkende statistieken meer glans gaf.

Bij een 0-0 stand hield Alves zijn ploeg op de been, waarna Valencia nog voor rust uitliep naar een 2-0 voorsprong. Voor Alves was het al zijn vierde gestopte strafschop van het seizoen. Tegen Atlético Madrid pakte hij er al twee (0-2). Antoine Griezmann en Gabi zagen hun inzet gekeerd worden. Ook Carlos Vela kwam oog in oog met Alves niet tot scoren. De spits van Real Sociedad zag Alves zijn strafschop uit de hoek tikken (2-3). En ook tegen Deportivo liet Alves zijn specialisme weer zien:

Het goede seizoen van Alves is geen uitzondering. De doelman kwam in 2007 van Atlético Mineiro naar Spanje. UD Almería was tot 2011 zijn werkgever. Zowel voor Almería als Valencia ontpopte Alves zich tot een penaltykiller. Gedurende zijn verblijf in Spanje kreeg hij vijftig strafschoppen tegen. Meer dan de helft van de strafschopnemers kon het net niet laten bollen. Enkel 24 schoten gingen achter Alves in het doel. Oog in oog met de tegenstander is Alves ijzersterk.