02.04.2017 21:12

Sporting wint ook zonder doelpunt van Dost

Sporting Portugal is zondag twee punten ingelopen op Benfica en FC Porto. De nummers een en twee van de Portugese voetbalcompetitie speelden zaterdag met 1-1 gelijk. Sporting hield zondag drie punten over aan de uitwedstrijd tegen FC Arouca (1-2). Bas Dost, met 24 doelpunten topscorer in Portugal, wist zowaar eens een keer niet het net te vinden.

Arouca, dat begin augustus Heracles Almelo uitschakelde in de Europa League, kwam in de negende minuut op voorsprong door een doelpunt van aanvaller Mateus Galiano da Costa. Sporting ging wel rusten met een voorsprong. In de 34e minuut maakte de Argentijn Alan Ruiz gelijk en twee minuten later scoorde de Braziliaan Bruno César. Bij dat tweede doelpunt was de Nederlandse linksback Marvin Zeegelaar de aangever.

Zeegelaar en Dost speelden de gehele wedstrijd mee bij Sporting Portugal. Luc Castaignos bleef op de bank.

Benfica heeft, met nog zeven speelronden te gaan, één punt meer dan Porto. Nummer drie Sporting moet nu nog acht punten op Benfica en zeven op Porto zien goed te maken.