02.04.2017 21:27

Incident omtrent Berghuis krijgt staartje

Steven Berghuis heeft verzorging nodig, nadat er door het Ajax-publiek een aansteker op zijn hoofd is gegooid. (02-04-2017)
Steven Berghuis heeft verzorging nodig, nadat er door het Ajax-publiek een aansteker op zijn hoofd is gegooid. (02-04-2017)

Steven Berghuis kreeg het in de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-1) aan de stok met Amsterdamse supporters. De Feyenoorder kreeg voorwerpen naar zijn hoofd gegooid, waarna hij de bal het publiek in schopte.

Na een half uur voetballen kreeg de buitenspeler bij de cornervlag een aansteker op zijn hoofd. Berghuis uitte zijn frustratie, waarna hij een gele kaart kreeg van scheidsrechter Björn Kuipers. Ook had de Feyenoorder verzorging nodig aan zijn achterhoofd, maar ernstig was de schade niet.

Kuipers heeft het incident opgenomen in zijn wedstrijdrapport. Bij de KNVB gaat hij officieel melding maken van het feit dat er met een aansteker werd gegooid, waardoor Ajax op sancties kan rekenen. Na de Klassieker van vorig seizoen kwam de aanklager ook in actie, nadat supporters een pop van Vermeer hadden opgehangen. De vakken 424/425 (voormalig VAK410) bleven daardoor leeg, terwijl de seizoenkaarten van de groep werden geblokkeerd.

De supportersvereniging van Ajax keurt het incident af. "Maar hoezeer Berghuis het ook uitlokte, dit is geen reden om het gooien van aanstekers goed te praten. Sterker nog, wij keuren het af. Het is dom, onnodig en je benadeelt er de club en jezelf mee. Ajax weet de daders van zulke vergrijpen meestal te achterhalen en de KNVB komt in actie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner